Köszönjük, az üzenetét megkaptuk!

Hoppá, valami hiba történt a küldés során :(

Ismerje meg a 2014-15. évi Volvo Ocean Race vitorlás versenyt

A kilenc hónap alatt öt óceánt átszelő Volvo Ocean Race a világ legkeményebb vitorlásversenye. A spanyolországi Alicantéből 2014. október 4-én elrajtoló, több mint 39 ezer tengeri mérföldes verseny tíz ország tíz városát érinti, majd végül a Volvo svéd otthonában, Göteborgban ér véget 2015. június 27-én. A versenyt a televíziók mellett élőben közvetítik a hivatalos livestream multimédiás csatornákon, a verseny weboldalán, valamint olyan hivatalos csatornákon keresztül, mint a YouTube, a Facebook vagy a Twitter, így a rajongók valós időben követhetik nyomon a versenyt.

Hetvenezer kilométer a nyílt óceánon, kegyetlen viharok és több emelet magas hullámok között, kilenc hónapon át szinte folyamatos készenlétben. Még elképzelni is nehéz!

Ez a verseny olyan erőpróba, amely fizikailag és lelkileg egyaránt az emberi teljesítő képességeit feszegeti. Amit csak tetéz a felelősség terhe: egyetlen hiba, egyetlen elmulasztott másodperc éveken át tartó felkészülés eredményeit döntheti romokba.

A 2014-15-ös világkörüli versenyen minden csapat egyforma hajóval indul: az erre a szezonra kifejlesztett Volvo Ocean 65 típusjelzésű , szénszálas műanyagból készült professzionális vitorlással.

Az egységes konstrukció azt jelenti, hogy a mostani versenyen még inkább a csapatok felkészültségén, erőlétén és kitartásán múlik majd a győzelem. És azt is, hogy 2014-15-ben az eddigi legszorosabb versenyre kell számítanunk. 

2014. 11. 20.  |  22:00
© Calypso Vitorlásiskola 2014   |   Minden jog fenntartva