Köszönjük, az üzenetét megkaptuk!

Hoppá, valami hiba történt a küldés során :(

Vitorlásképzés gyermekeknek

A vitorlázásban az a legszebb, hogy sok más sporttal ellentétben bárkinek ajánlható, bármilyen korban elkezdhető, nem kell hozzá különleges adottság

Vitorlás tábor Balatonszéplak- felsőn a vitorlás kikötőnél.
A Yolle KFT szervezésében tartott vitorlás táborok hétfőtől- péntekig tartanak, A Calypso étteremben napi háromszori étkezést biztosítunk, illetve 10% árkedvezményt minden egyéb éttermi fogyasztásból. Ezen kívül hajót mindenkinek, és az elméleti képzéshez a Balaton egyik legszebb panorámájú oktató termét biztosítjuk. A táborban való részvétel nem kíván vitorlázásban való jártasságot. Rendelkezésére állunk teljesen kezdőknek is, hogy bevezethessük Őket eme szép sport rejtelmeibe. Szervezünk a táborozás keretében gyermek képzést ahol OP vitorlásokkal próbáljuk a jelentkezőkkel megkedveltetni ezt a sportot.

 

 

Napirend

1. NAP

- Megérkezés de 8-10 ig Siófok- Balatonszéplak-felső Calypso étteremhez a Vécsey u.végén lévő vitorlás kikötőhöz. (Ezüstpart Vitorlás kikötő)
- Első nap a biztonsági felszerelések áttekintése, valamint a hajók átvétele után az első kifutás a kikötőből. 
- Minden jelentkező a saját méretére alkalmas mentőmellényben vehet részt a táborban, amely meg kell hogy feleljen a magyar szabványoknak.

 

Nagyon sok mentő  mellényünk van de néha kompromisszumot kell kötni.

2. NAP

- Reggeli után 10 órakor találkozó a kikötőben. Kapitányi értekezlet max. öt percben és a hajózási feladatok megbeszélése. A mai széljárásnak megfelelő pálya kitűzése. Háromszög alakú pályán való hajózás, közben evezési gyakorlatok, váltott kormányosokkal. Ha a szél engedi, akkor egyirányú örömvitorlázás.
- Ebéd után váltott személyzettel, és hajó cserékkel tovább folyik a vitorlázás. 
- Ebéd után váltott személyzettel, és hajó cserékkel tovább folyik a vitorlázás. 
- Vacsora után fakultatív program, bárki hozhat bármilyen zajkeltő eszközt, és szabad időtöltésre visszajöhet a kikötőbe.

3. NAP

- Kísértetiesen megegyezik az előző nappal és csak a szélirány változhat...

4. NAP

- Ezen a napon szél és időjárás függvényében beiktatunk néhány órás elméleti oktatást, ahol azoknak a táborlakóknak, akik a kezdeti lépéseknél tartanak bebizonyítjuk, hogy bizonyos szabályok betartása mellett a vitorlázás biztonságosabb mint csúcsforgalomban átkelni a fő utcán.
- Emlékezz csak arra, hogy meglátsz te vagy a szüleid egy hajót, rögtön azt kérdezed: 
Tessék mondani ez nem borul fel??? 
- Ezt követően tovább folytatódik a zavartalan vitorlázás. A mai nap amikor megmutathatod, hogy milyen vagy a vízen.

5. NAP

- Egész délelőtt várjuk a szülők megjelenésétgyakorlunk,hogy ebéd után a szüleinknek bemutathassuk a héten gyakoroltakat. Délutánra Minden táborlakó "kapitányi" rangot kap és a szülők lesznek a mancsaftok.

Több éve már a bemutató idején a bátrabb szülőknek hajót adunk és elindítjul őket a vitorlázás bonyolult de annál érdekesebb világában. Ekkor jönnek rá, hogy ezek a csöppségek, micsoda tudásra tettek szert  uralva  a természet erejét és flhasználva saját céljaik érdekében.
- Elutazás a délutáni órákban, könnyes szemek törölgetése és az égig szálló fohászok, hogy jövőre ugyanígy ugyanitt. Itt kell megjegyeznünk, hogy az időjárás alakítása nem tartozik a mi hatáskörünkbe.
- Amennyiben az az extrém helyzet fordul elő, hogy a tábor teljes időszaka alatt nem tudunk vízre szállni erre az esetre a következő kárpótlást eszeltük ki.
Azok a tábor lakók akik így járnak azoknak a hivatalos tábor zárást (aug.25) követően biztosítunk egy hosszú hétvégét (péntek-szombat-vasárnap) amikor csak a szállás és ellátás fejében bepótolhatják az elmaradt feladatokat.

2014. 10. 10.  |  16:00
© Calypso Vitorlásiskola 2014   |   Minden jog fenntartva